Puhujia ja esiintyjiä

Tutustu Valtakunnallisten yrittäjäpäivien puhujiin ja esiintyjiin.

Juha Sipilä

Pääministeri Juha Sipilä on tehnyt pitkän uran yrittäjänä ja yrityksissä. Keskustan puheenjohtaja ja diplomi-insinööri Kempeleestä korostaa rohkeutta tehdä ratkaisuja, jotka luovat YRITTÄJYYTTÄ, työpaikkoja ja turvallisuutta.

» Lue lisää

Johtamiskokemusta häneltä löytyy kolmen hengen tiimin vetämisestä 2000 työntekijän organisaation johtamiseen.

Tuomas Enbuske

Tarkkakatseinen toimittaja ja suorapuheinen kolumnisti Tuomas Enbuske palkittiin Vuoden juontajana 2016.  Juontajien eliittinä tunnettu Enbuske vie viestin perille tarinoiden ja kepeyden kautta.

» Lue lisää

Palkittu Enbuske on aloittanut uransa radion puolella mutta hänet sittemmin nähty juontajana ja panelistina useissa suosituissa keskusteluohjelmissa tv:ssä. Tunnetuimpia tv-ohjelmia ovat vuonna 2014 Kultainen Venla palkinnonkin napannut Enbuske & Linnanahde Crew sekä uusimpana Enbuske, Veitola & Salminen -talk show.

Meeri Koutaniemi

Meeri Koutaniemi pakkasi reppunsa 19-vuotiaana ja lähti kokeilemaan onneaan kuvajournalistina Intiassa — ja jäi sille tielle. Meeri on dokumentoinut journalistina ja valokuvaajana maailmaa ja sen selviytymistarinoita yli 40 maassa ja keskittynyt työssään ihmisoikeuksiin.

» Lue lisää

Meeri Koutaniemi vie puheen ja kuvan voimalla yleisönsä matkalle maailman moninaisuuteen. Hän rakentaa kuvattavien vaikuttavilla tarinoilla sillan maailman ja Suomen välille. Tarinoista kuulija voi tunnistaa itsensä ja oppia kohtaamaan toisen ihmisen.

Koutaniemi on tunnettu Arman Alizadin aisaparina tv-ohjelmassa Pahan jälkeen. He ovat myös kirjoittaneet yhdessä teoksen Riisuttu Suomi, joka kertoo erilaisten suomalaisten elämästä vastaparien kautta.

Meeri Koutaniemi valittiin vuonna 2012 ja vuonna 2013 Vuoden Lehtikuvaajaksi. Hänen reportaasi naisten ympärileikkauksesta valittiin Vuoden Ulkomaiseksi Reportaasiksi 2013. Koutaniemi teki historiaa voittamalla kuvillaan kuusi kategoriaa Vuoden Lehtikuvat -kilpailussa vuonna 2012.

Signmark Marko Vuoriheimo

Signmark teki mahdottomasta unelmastaan totta ja on maailman ensimmäinen kuuro artisti, joka levyttää kansainväliselle levy-yhtiölle. Musiikkinsa lisäksi hän on aivan mahtava inspiraattori puhujana, tehden yhteistyötä esim. ulkoministeriön kanssa. Marko Vuoriheimo (KM) otti riskin ja uskoi unelmaansa, jätti lehtorin virkansa opettajana ja perusti Signmark Productions -yrityksen vuonna 2009.

» Lue lisää

Luovuus vaatii monimuotoista yhteiskuntaa, jossa voidaan synnyttää uusia ideoita alojen välimaastoissa ja kulttuurien rajapinnoilla. Miten heikkoudet kääntyvät vahvuuksiksi, kun vaihtaa näkökulmaa? Signmark syntyi yhdistämällä kaksi asiaa, joita ei heti ensimmäisenä tulisi mieleen liittää toisiinsa: kuurot ja musiikki. Signmark on tehnyt matkan hullusta ideasta levykaupan hyllylle ja koulunpenkiltä huippukokouksiin. Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta tänään.

Signmark palkittiin Suomalainen ääni maailmalla -kunniamaininnalla Vuoden puhuja -gaalassa 2017 ja toimii Suomen World Visionin tasa-arvoasioiden lähettiläänä.

Nelli Lähteenmäki

Nelli Lähteenmäki, DI, on hyvinvointialan kasvuyrittäjä ja startupaktivisti. Hän on Fifth Corner Inc. -yhtiön toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista.

» Lue lisää

Fifth Corner Inc. kehittää huippusuosittua mobiilisovellusta, YOU-appia, jonka avulla käyttäjät ympäri maailmaa voivat parantaa hyvinvointiaan pienten tekojen kautta. Fifth Corner Inc. on ensimmäinen arvostetun Piilaaksossa sijaitsevan 500 Startups – kiihdyttämön läpi käynyt suomalaisyritys.

Nellin intohimona on positiivisen muutoksen edesauttaminen – skaalautuvasti ja teknologiaa hyödyntäen.  Hän uskoo rohkeaan asenteeseen, hauskan ja rohkaisevan ilmapiirin luomiseen ja uuden rakentamiseen. Vuonna 2016 Lähteenmäki oli puhumassa SLUSHissa

Ali Giray

Ali Giray on joensuulainen Turkin kurdi, Joensuun Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja ja maahanmuuttajien yrittäjäneuvoja. Giraylla on yli 19 vuoden kokemus pienyrittäjyydestä ja maahanmuuttajayrittäjyydestä Suomessa.

» Lue lisää

Giray on kasvanut sekä yhteisöllisessä, että yksilöllisessä kulttuurissa. Hän suoritti asevelvollisuuden Suomessa 2003 ja ura yrittäjänä alkoi jo 18-vuotiaana, jolloin hän jatkoi omistajana isänsä ravintolassa. Giray valmistui vuonna 2009 tradenomiksi Kouvolan ammattikorkeakoulusta kansainväliseltä linjalta. Heti koulun jälkeen hän perusti Joensuuhun Pizza Master –ravintolan ja vuonna 2010 Joensuun tulkkikeskuksen, jossa työskentelee tällä hetkellä yli 300 asioimistulkkia ja kääntäjää yli 50:llä kielellä.

Giray on toiminut yrittäjänä ja ollut mukana yritystoiminnassa Suomessa jo 19 vuotta ja on saanut nähdä pienyrittäjyyden arjen onnistumisia sekä vastoinkäymisiä. Yrittäjävuodet pizzeriayrittäjänä ja tulkkikeskuksen johtajana ovat opettaneet hänelle mitkä ovat tärkeimmät asiat, mitä maahanmuuttajan tulee tietää suomalaisesta yritystoiminnasta. Siinä sivussa hän on auttanut jo yli 100 maahanmuuttajaa turvallisesti yritystoimintansa alkuun. Hänet on valittu Vuoden pakolaismieheksi 2016.

Kalle Eerikäinen

Kalle Eerikäisen laaja-alainen metsäsektorin tuntemus nojaa yli 20 vuoden työuraan, joka kattaa asiantuntija-, tutkimus-, hallinto- ja koordinaatiotehtäviä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

» Lue lisää

Hänen erityisosaamistaan on metsäsuunnittelun ja -ekonomian ohella metsänarvioinnin alaan liittyvä tutkimus. Lisäksi hänen asiantuntijuutensa kattaa tuotantotalouden ohella tieto- ja or­ga­ni­saatio­joh­ta­misen aihealueet.

Eerikäinen on metsäsijoittamisen asiantuntijapalveluja valtakunnallisesti tarjoavan Suomen Sijoitusmetsät Oy:n toimitusjohtaja ja vastaa metsäkiinteistöjen arvonmäärityspalvelujen tuotannosta ja tietopalvelutuotannosta. Yrityksen kaksi muuta palvelutuotannon ydinprosessia ovat metsäkiinteistöjen hankintapalvelu ja hallintapalvelu.

Antti Asikainen

Antti Asikainen valmistui maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi ja metsänhoitajaksi vuonna 1989 ja tohtoriksi v. 1995 Joensuun yliopistosta.

» Lue lisää

Asikainen on metsäteknologian professori ja Pohjoinen vihreä biotalous –ohjelman päällikkö Luonnonvarakeskuksessa.

Asikainen on työskennellyt professorin tehtävissä Metsäntutkimuslaitoksessa sekä aikaisemmin mm. Joensuun yliopiston ja Joensuun Tiedepuiston palveluksessa.

Hänen asiantuntemusalaa ovat metsäenergian hankinnan teknologia ja ilmastovaikutukset. Asikainen on sekä kansallisen ilmastopaneelin että National Team Leaders:n jäsen kansainvälisen energiajärjestön (IEA) bioenergiaprojektissa. Hän on koordinoinut useita tutkimusohjelmia sekä –hankkeita puubiomassan energiakäyttöön liittyen.

Sirpa Välimaa

Sirpa Välimaa on Stora Enso Biomaterialsin liukosellun tekninen asiakaspalvelupäällikkö.

» Lue lisää

Välimaalla on yli 15 vuoden työkokemus sellu- ja paperiteollisuudesta tuotekehityksestä, asiakaspalvelusta, uusien tuotteiden markkinamahdollisuuksien kartoittamisesta ja uuden tuotteen markkinoille viemisestä. Hän tuntee perinteiset paperisovellukset sekä regeneroidusta selluloosasta valmistetut tuotteet ja niiden markkinat. Hänen erityisosaamistaan on tekstiiliarvoketju puusta kuluttajatekstiiliksi.

Jean S

Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan klubille housebändiksi 1991 perustettu Jean S juhlii 20-vuotista taivaltaan.

Suomen parhaaksi bilebändiksikin tituleerattu ammattimuusikoiden muodostama ryhmä tunnetaan pukeutumisestaan polvihousuihin ja smokin yläosaan.

» Lue lisää

Vaikka 11-henkinen Jean S esittääkin pääosin cover-kappaleita, se on uransa aikana myynyt tähän mennessä yli 200 000 albumia ja tehnyt yli 2500 keikkaa.

Saija Tuupanen ja eX-miehet

Upeista tulkinnoista ja herttaisuudestaan tunnettu tangokuningatar Saija Tuupanen on vakiinnuttanut paikkansa Suomen iskelmätaivaalla.

» Lue lisää

Tuupanen on vuosien saatossa noussut keikkapaikkojen kiintotähdeksi ja keikkakuningattareksi. Vuonna 2015 hänet valittiin Vuoden Tanssittajaksi.

eXmiehet on tangokuningar Saija Tuupasen taakse muodostunut iloinen ja ammattitaitoinen tanssiorkesteri, jonka ohjelmisto painottuu ”vanhan ajan” tunnelmiin, tietenkin nykyiskelmien helmillä höystettynä.

Joensuun Mieslaulajat

Joensuun Mieslaulajat on perustettu vuonna 1911, ja se kuuluu maamme vanhimpien mieskuorojen joukkoon. Kuoro on panostanut lähivuosina uuteen ohjelmistoon ja hauskaan menoon.

» Lue lisää

Kuoron oma talo, Laulutalo, sekä kuoro ja sen kvartetit tunnetaan Joensuussa hyvin. Ehkäpä tässä on syy siihen, että myös nuoret laulutaitoiset miehet ovat löytäneet tiensä kuoron riveihin. Taiteellista menestystä kuoro on saavuttanut myös valtakunnallisesti.

Kuoron taiteellisena johtajana on syksystä 2015 alkaen toiminut Janne Piipponen.

    Yhteistyössä

    Valtakunnalliset yrittäjäpäivät pidättää oikeudet muutoksiin.

 

css.php